Auto
Opel Vivaro is vandaag een jarige miljonair

Opel Vivaro is vandaag een jarige miljonair

De Opel Vivaro bereikt een indrukwekkende mijlpaal op zijn verjaardag.

Miljonair worden op je verjaardag. Het is maar weinigen gegeven. Toch, deze Opel bedrijfswagen flikt het gewoon. De Opel Vivaro is namelijk miljonair geworden én viert zijn twintigste verjaardag. Reden voor champagne, taart en een paar gezellige liederen.

Introductie Opel Vivaro
De Opel Vivaro maakte zijn debuut op ‘het’ Salon in Brussel in 2001. De auto weet het jaar erna meteen de prestigieuze titel ‘International van of the Year 2002’ binnen te slepen. De Vivaro is in samenwerking ontwikkeld met Renault. Het Franse merk verkoopt het model onder de naam Trafic.

De twee merken begonnen al in 1996 met de ontwikkeling. Tot die tijd mocht Opel de Trafic verkopen onder de naam ‘Opel Arena’ (afbeelding boven). Opel mocht zich focussen op de fabriek en logistiek. Renault nam het ontwerp van de auto en aandrijflijnen voor zijn rekening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *